Obvestilo o varstvu osebnih podatkov

LUMDEN, spletna trgovina, d.o.o., Savska loka 20, 4000 Kranj (v nadaljevanju: LUMDEN) se zaveda, da je varstvo osebnih podatkov temeljna človekova pravica in svoboščina, opredeljena tudi v Ustavi RS. S tem namenom bo z vašimi osebnimi podatki ravnal v skladu z veljavno zakonodajo in bo osebne podatke zbiral, obdeloval ter shranjeval samo z namenom, kot ga določa in dopušča zakonodaja. Osebne podatke obravnavamo kot strogo zaupne, kot del zaupnih procesov in stroge korporacijske politike glede varstva osebnih in poslovnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov pri spletni prodaji

Če se registrirate v naši spletni trgovini, vas bomo prosili, da nam posredujete vaše ime in priimek, naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov in geslo za namen vzpostavitve in vodenja vašega uporabniškega računa.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi vaše privolitve – 6(1)a) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov (privolitev). Če zahtevanih podatkov za registracijo ne posredujete, registracija v spletni trgovini ni mogoča. Pravico imate, da kadar koli prekličete svojo privolitev. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Svojo privolitev lahko enostavno prekličete tako, da v svojem profilu izbrišete svoj uporabniški račun, lahko pa nam tudi pišete na info@lumden.si.

Če želite oddati naročilo preko naše spletne trgovine, vas bomo prosili, da nam posredujete vaše ime in priimek, naslov, e-poštni naslov in podatke za plačilo (tip, številka in datum zapadlosti kreditne kartice, identifikacijski podatki PayPal), ki jih bomo za potrebe izvedbe vašega naročila potrebovali poleg podatkov o vašem nakupu in časa oddanega naročila. V primeru, da ste že registrirani v naši spletni trgovini, vas bomo pred oddajo naročila dodatno prosili le za posredovanje naslova za dostavo (v primeru, da je ta drugačen od predhodno vnesenega naslova) in podatkov za plačilo.

Vaši osebni podatki se obdelujejo za namen izvršitve vašega naročila – 6(1)b) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov (izvajanje pogodbe). Če zahtevanih podatkov ne posredujete, nakup v spletni trgovini ni mogoč.

Na vaš e-poštni naslov bomo poslali potrditev naročila, prav tako vas bomo lahko preko telefonske številke ali e-poštnega naslova kontaktirali v primeru morebitnih posebnosti v zvezi z vašim naročilom (težave ali nepravilnosti pri plačilni transakciji ali napake pri obračunu blaga, za reševanje težav uporabnika ali reklamacij, obveščanje o tehničnih in pravnih vprašanjih uporabe spletne trgovine).

Vašo zgodovino naročil bomo obdelovali tudi na podlagi t.i. lastnega zakonitega interesa – 6(1)f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje naše spletne trgovine.

Obdelava osebnih podatkov za neposredno trženje

Če se naročite na e-novice ob registraciji ali oddaji naročila, nam dovolite, da vaš e-poštni naslov in podatke o nakupih uporabimo za neposredno trženje. V tem primeru se vaši osebni podatki obdelujejo na podlagi vaše privolitve – 6(1)a) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Če navedenih podatkov ne posredujete, naročilo na e-novice ni mogoče. Pravico imate, da kadar koli prekličete svojo privolitev. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Svojo privolitev lahko enostavno prekličete tako, da se kadarkoli odjavite od e-novic s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah, lahko pa nam tudi pišete na info@lumden.si.

Ne glede na navedeno bo LUMDEN e-poštni naslov kupca, ki ga bo od kupca pridobil ob nakupu, uporabljal za neposredno trženje podobnih izdelkov, pod pogojem, da kupec ne bo zavrnil uporabe e-poštnega naslova za ta namen, ko bo e-poštni naslov pridobljen ali ob vsakem sporočilu, v primeru, da kupec ni zavrnil uporabe e-poštnega naslova za ta namen že ob pridobitvi podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov: LUMDEN, spletna trgovina, d.o.o., Savska loka 20, 4000 Kranj, 030 388 999, info@lumden.si.

Kontakt osebe odgovorne za varstvo osebnih podatkov: 030 388 999, info@lumden.si.

Kategorije uporabnikov: pogodbeni obdelovalci (dobavitelji, ponudniki plačilnih storitev, pogodbeni izvajalci za izvedbo dostave, razvijalci oziroma vzdrževalci spletne strani). Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo.

Rok hrambe: 5 let od naročila, oziroma do preklica privolitve.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejenem obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@lumden.si.  

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si).